De Lombard: 010-7857593, Roefi Vilier: 0614657007 info@delombard.nl
8

Historie

In 1983 zijn Willem en Inez van Eijck de bridgesociëteit De Lombard gestart. Dit vooral vanwege ontevredenheid van clubs, die alsmaar moesten verhuizen van de ene locatie tot weer een andere locatie. De Lombard voorziet in deze behoefte van vastigheid. Vele clubs vonden hier hun onderkomen. In 1983 waren dit de clubs: Neverdown en Metro. In 1985 kwam BC’85 erbij en in 1986 BC De Lombard.

Deze clubs zijn niet meer weg te denken uit het Rotterdamse bridgecircuit.
In 1995 kwam de verhuizing naar het huidige pand op de Lombardkade 28. Alle clubs gingen uiteraard mee en BC Doublet besloot ook hier te komen spelen. Heden ten dage spelen alle genoemde clubs hier nog. De Lombard biedt hen een accommodatie en alle faciliteiten die zij nodig hebben voor een perfecte bridgewedstrijd.. 


Bridgelessen werden ook verzorgd en gegeven door Willem van Eijck, die ook landelijke bekendheid geniet als een van de topspelers die ons land kent.Na bijna 25 jaar heeft de familie Van Eijck op 1 april 2008 het stokje doorgegeven aan de familie Vilier.

9

De Toekomst

Ik denk dat het mogelijk moet zijn om velen met Bridge in aanraking te laten komen. Ik ben zelf bridgeleraar, in het Haagse heel erg bekend. Dat moet in Rotterdam nog komen. Maar ik voorzie dat er een groep van senioren zal zijn die maar al te graag willen leren bridgen.

Waar beter dan bij Bridgesociëteit de Lombard!

De Lombard is nu al de kweekvijver voor onze nationale jeugdtalenten. Voor deze groep zouden wij nog meer kunnen gaan betekenen. Ik denk hierbij aan het opzetten van een jeugdtoernooi, waardoor we wellicht ook bij andere jeugdige niet-bridgers de interesse kunnen opwekken voor onze hobby/sport.

Meer senioren, meer junioren.

Ook in de weekenden zie ik een grote behoefte aan gezelligheid. De zondagmiddag is bij uitstek geschikt voor de gezelligheidsbridger. Wanneer we hiermee zullen starten kunt u uiteraard op deze site vinden als het moment daar is.

Hierdoor zal er ook meer aanbod, nog meer dan nu, moeten zijn. De Lombard zou in de toekomst dagelijks gevuld kunnen zijn met allerlei bridge-enthousiasten.

Samenvattend:

Meer bridgers – meer aanbod – meer gezelligheid.