De Lombard: 010-7857593, Roefi Vilier: 0614657007 info@delombard.nl

Bekerwedstrijd moet over wegens herkennen spellen.

Op zaterdag 30 april werd op verzoek van B.C. De Lombard  (met toestemming van de B.C. De Vriendenkring en de wedstrijdleider) op het laatste moment gekozen om gedupliceerde spellen van een die week gespeelde clubavond te spelen. Dit gebeurde vooral op verzoek van Fred de Wilde die liever geen hand-geschudde spellen wilde spelen. Het was juist hij, die toevallig op de golfbaan deze spellen al als problemen besprak met een speler die ze op dinsdag gespeeld had. Heel netjes meldde hij dit, op het moment dat hij een spel herkende. Zie verder de stukjes op de IMP-site en die van de Bridgebond.

De Wilde klokkenluider in NBB Beker

Fred de Wilde Klokkenluider
Rotterdam, 30 april 2016. De bekerwedstrijd De Lombard 1 – Vriendenkring is vandaag pardoes afgebroken. Halverwege het gelijk opgaande treffen luidde Lombardspeler Fred de Wilde de noodklok. Eerst bracht hij een lastige 4S thuis door in een zijkleurtje een boer sec te vinden, om vervolgens de arbiter te verwittigen van het feit dat hij het spel kende. Aan het licht kwam dat alle spellen afgelopen dinsdag al waren gespeeld op een bridgeclub in Rotterdam. Fred had kennis van een aantal van die spellen via een vriend, die ze al had gespeeld. Bekeken wordt om de wedstrijd al aanstaande dinsdag te laten overspelen. Met zijn sportieve actie is Fred de Wilde een goede kandidaat voor de Hans Kreijns Fair Play Award 2016.

Halve Finale NBB-beker

Afgelopen weekend stonden de vier halve finales van de NBB-beker op het programma.
Het Witte Huis (Amsterdam) schakelde titelverdediger BC ’t Onstein (Vorden) uit, 130-115.
BCO (Utrecht) versloeg Crash uit Leiden met ruime cijfers, 200-106. Pegasus-Amstelland (Amstelveen) gaat zonder te spelen naar de finale omdat W.A.C. (Tilburg) zich terugtrok voor de halve finale.
De wedstrijd tussen De Lombard (Rotterdam) en De Vriendenkring (Amersfoort) werd halverwege gestaakt omdat een speler van De Lombard spellen herkende. De spellen bleken al eerder op de clubavond van een andere Rotterdamse vereniging gespeeld te zijn. Deze wedstrijd wordt op 10 mei in Amersfoort overgespeeld.